Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
Paczolay Gyula gyűjtemény – 091-120.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Archív párizsi fotókat illeszt be most készített képeibe Julien Knez, és így modern keretben elevenedik meg a város múltja.
Forrás: http://tajkep.reblog.hu/jelenbe-illesztett-mult
|
|
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
Munkácsy Mihály: KRISZTUS – trilógia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HÚSVÉT SZIMBOLIKÁJA – II.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
HÚSVÉT SZIMBOLIKÁJA – I.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Talán feltűnt, hogy a tárgyak újrahasznosításának, újraértelmezésének és felújításának híve vagyok. Kezdhetném azzal, hogy tudatos környezetvédőként harcolok a környezetszennyezés ellen, de ez nem igaz: a szenvedély még azokból a nagyon fiatalkori, albérleti időkből való, amikor az innen-onnan összeszedett, régi, használt holmikból kellett otthont varázsolni. A környezetvédelem csak később jött.Most is újrahasznosítás következik.
HÚSVÉT ÉTKEZÉSI SZOKÁSAI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1168187
Húsvéti tojásfestés természetesen.
Bár a húsvéti locsolkodás egyre jobban kikopik a tavasz legnagyobb keresztény ünnepéből, a hímes-színes tojások nélkül nincs húsvét. És hogy nyugodt szívvel meg is ehessük akár a sonka mellé, érdemes kemikáliák nélkül, természetes színezőkkel megfesteni őket. Ehhez adunk tippeket!
A fűszerpolcon és a hűtőben is akad jó néhány olyan alapanyag, amiből kiváló festőanyag válhat, ha megfelelően előkészítjük.
Főtt sonka nélkül nincs húsvét.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.
Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>
Parafadugó nyomda
Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>
Dekoratív parafagömbHa sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!
HÚSVÉT IDŐPONTJA, ÜNNEPLÉSE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Képkeretbe ágyazva (jó szorosan egymáshoz ragasztva) mutatós ékszertartó.
Köralakban felragasztva dizájnos óra. (Ezt akár egy régi, uncsi óra köré is el tudom képzelni).
Felszeletelve ékszerelemként is funkcionálhatnak. Ne feledjétek, a parafa ugyanúgy festhető, de még inkább pácolható, mint a fa. Csodás hatásokat lehet elérni akár pár csepp fapáccal is.
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
ROCK and ROLL – I.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kardos László fordításai:
Sonettes from the Portuguese
PORTUGÁL SZONETTEK – XXI. - XXII
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
Paczolay Gyula gyűjtemény – 061-090.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti.
Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.
8 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
PETŐFI SÁNDOR NAPLÓJÁBÓL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
Festmények, amelyeket tollakra készítettek
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
NAGYBÖJTI NÉPSZOKÁSOK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
KUTYA-KALENDÁRIUM – Március
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mit üzent Neked a férfi a nőnapi virággal?
Virág neve |
Jelentése |
Amarillisz |
Büszke vagyok rád, büszke vagyok, hogy ismerlek! |
Árvácska |
Komolyak a szándékaim. |
Bazsarózsa |
Derűs életet, boldog házasságot kívánok! |
Ciklámen |
A lemondás, a búcsúzás virága. |
Frézia |
Mindig megbízhatsz bennem. |
Gyöngyvirág |
A megbecsülést, a tisztességes szűzi szándékot bizonyítja. |
Harangvirág |
Mindenem a tied, imádatom mindörökké tart. |
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
Paczolay Gyula gyűjtemény – 031-060
.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kalács nélkül nincs húsvét.
A lágy kalács igazán ünnepi eledel,húsvétkor elmaradhatatlan.Sőt,ha nem fogyott el,tepsiben sült desszert alapanyagként is kiváló.A kalács finom búzalisztből tejjel,vajjal és tojással dagasztott,kelt,foszlós bélű,édes ízű sült tésztaféle,amelyet a magyar hagyományok szerint elsősorban ünnepekre készítenek.
Formája szerint a kalács lehet kerek és hosszúkás,telt,lyukas közepű,vagyis kuglóf és rácsosan alakított,fonott vagy sima.A 19.század végéig elkészítése azonos volt a házi kenyérével,csak formájában különbözött:kenyértésztából lyukasra alakították.
MACSKANAPTÁR – Március
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
A ZENE ÖSSZETARTÓ ÖRÖME
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
NAGYBÖJTI NÉPSZOKÁSOK – I.- II.
Nagypéntek – Nagyszombat
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
MÁRCIUS a TERMÉSZETBEN – I. - II.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1144839
Ki ne szeretne a múltba csöppenni néhány kép segítségével? Elmerengeni milyen volt amikor még szinte ízfokozók nélkül élvezhettük az ételeinket. Rácsodálkozni egy-egy tárgyra, amit ovisként fogtunk a kezünkben, vagy valamire, aminek az ízét sosem felejtjük hiába vonták ki a forgalomból már sok évvel ezelőtt. Jöjjenek ezek most.
Amikor még 3 forint volt egy kiló fehér kenyér. Persze a húst és a zöldséget azért nem kellett színes lámpával megvilágítani mert hús nem volt csak talán egyszer egy héten, zöldséget és gyümölcsöt nem lehetett kiválogatni és bizony sokszor idejét múlta.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás