Mutasd meg az alkotásaid had lássuk Blog: 2016. október

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . hírei - 2016. október

EMLÉKEZZÜNK! – Elődeink, Példaképeink
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1167968


network.hu


Gyümölcsből,zöldségből naponta 5 x !



Lehet,hogy az ősz nem a kedvenc évszaka,ám az ősszel beérő gyümölcsök és zöldségek minden bizonnyal kedvencei ilyentájt szokásos étrendjének.Legalábbis így kellene lennie!
Érdemes minél többféle zöldséget-gyümölcsöt kipróbálni,megkóstolni és megszeretni,mert szinte mindegyik jelentősen segíti a szervezet működését.
Az ősz lenne az az időszak,amikor alaposan feltölthetjük szervezetünk tartalékait-akár a régiek,ahogy minden ősszel telerakták kamráikat.

Tovább 

 

H U M O R – III.
Kifordított közmondások és egyéb bölcsességek
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1199041

Tökök másképp

Közeleg az év egyik legmegosztóbb ünnepe; a Halloween. Az amerikai PR sokat lendített (vagy éppen rontott) az ünnep népszerűségén, de bizonyára mindenki ismeri, és meg is van a véleménye róla. Érdekes tény azonban, hogy a tökfaragósdi, a rossz szellemeket elijesztő jelmezek viselése és az egész cécó közel sem amerikai, mint inkább kelta gyökerekkel rendelkező néphagyomány.
Ezúttal ne is nagyon menjünk bele a dolog mélyebb fejtegetésébe, néhány picit rendhagyóbb tökös dekor ötletet hoztam csak úgy, könnyed kikapcsolódás gyanánt (na meg, mert ha kedvet kapsz, még beszerezhető minden ;):

A klasszikus búbkivágós-tartalomkivájós-abbólkrémleveskészítős-majdjólmegfaragós megoldás még mindig talán a legnépszerűbb, és nagyon szórakoztató mesterművek tudnak születni.

Tovább 

Kosztolányi Dezső műfordításai:
K Í N A I V E R S E K – I. - II.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1167028

Régi idők érdekes hírei
KULTÚRAPÁRTOLÓK GYÖNGYÖSÖN
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1202734

OKTATÁS GYÖNGYÖSÖN – I. - IV.
Inas- és iparitanuló szakképzés
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1194647

PORTUGÁL SZONETTEK – Kardos László fordításai
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1139748

SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
O. Nagy Gábor gyűjtemény – 326-350.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1144838

A filmművészet mesterei:
G E N E K E L L Y
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1159593

Csemegekukoricát minden fogásban.



Az inkák termesztették először,Észak-Amerikába is rajtuk keresztül jutott el a kukorica.Három fajtáját fogyasztjuk:a pattogatni való kukoricát,a csemegekukoricát,és a bébikukoricát.A kukoricaszemek keményítőt tartalmaznak,amelyet nemcsak a gasztronómiában,de a gyógyszeriparban is felhasználnak.
A zöldborsóhoz hasonlóan a kukoricából is gyorsan elillan a cukor,de ha még frissen lefagyasztják,hónapok múlva is élvezhető a nyárutót idéző édes íze.Készülhet belőle leves vagy krémleves.Kitűnő vendégváró fogás a kukoricasaláta,amelyet más finomságokkal is kombinálhatunk:almával és sajttal.A friss vagy egy kicsit előfőzött kukorica ízletes grillen megsütve,akár fűszerekkel megbolondítva,sőt baconbe is tekerhető sütés előtt.A csöves kukoricáról télen sem kell lemondani,a nagy áruházak mélyhűtő-pultjaiban megtalálható februárban is.A bébikukorica igazi ínyencség.Sós lében eltéve konzervként vagy fagyasztott zöldségkeverékekben találkozhatunk vele.

Tovább 

1945 – 1956. A RÁKOSI KORSZAK
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1167622

SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
O. Nagy Gábor gyűjtemény – 301-325.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1198796

PORTUGÁL SZONETTEK – Kardos László fordításai
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1202371

A RÁKÓCZI SZABADSÁGHARC GYÖNGYÖSI EMLÉKEI
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1166184

SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK

O. Nagy Gábor gyűjtemény – 276-300.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

E U R O P A – I. pps-bemutatók
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1205702

SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
O. Nagy Gábor gyűjtemény – 251-275.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1194289

Régi idők érdekes hírei:

    GYÖNGYÖS, Hungary – 1900 at the beginning
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Hogyan kell sütőtököt sütni? Mutatjuk!

Ismét beindult a sütőtök szezonja. Ha egyszer is föltetted a kérdést, vajon hogyan süss sütőtököt, akkor íme, most megtudhatod a legfontosabb szabályokat. Nem ördöngösség, nem bonyolult, de a siker érdekében nem árt betartani. Felkészültél a sütőtöksütésre?

Sütés előtt válassz megfelelő sütőtököt

A sütés egyik titka, hogy a sütőtök ép, egészséges és kellően érett legyen. Ha a sütőtök héja szép narancssárga, és sérülések, penészfoltok sem láthatók a felületen, akkor szinte biztos lehetsz abban, hogy az íze is megfelelően édes.

Tovább 

SONETTES FROM THE PORTUGUESE - XVII. - XIII.
PORTUGÁL SZONETTEK – Kardos L.fordításai
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1169987

PHOTO ART – Művészfotók
pps-bemutatók – IV.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1197429

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu