Mutasd meg az alkotásaid had lássuk Blog: 2015. május

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . hírei - 2015. május



undefined


A világ egyik legegészségesebb gyümölcse az eper.És a legfinomabb is.Minél többet fogyasztunk belőle,annál karcsúbbak leszünk tőle!
Itt az eper szezonja,az egészséges élvezet ideje.A csókos csodák finomak és több mint 300 biológiailag értékes anyagot tartalmaznak.
Fogyaszt:Az eper 10 dekájában csak 30 kalória van,és rengeteg hasznos ásványi anyagot tartalmaz,ami elősegíti a fogyást.A mangán tartalma segíti a zsírégetésért felelős enzimek,valamint az anyagcserét serkentő pajzsmirigy hormonok termelődését.A benne lévő kálium és az aszparaginsav nevű fehérjeépítő-kocka vízhajtó hatású:a kötőszövetet feszessé teszi.

Tovább 

 

Gyógynövények torokfájásraHa a tavasz megtréfál bennünket

 

A tavaszi időszak bizony csalóka. Bár úgy érezzük, hogy jó idő van, mégis vigyáznunk kell, mert könnyen megfázhatunk és torokgyulladást kaphatunk. De ilyenkor se ijedjünk meg, használjunk gyógynövényeket a fájdalmak enyhítésére!

 

 

Ahogy kisüt a nap, és felmelegszik kicsit az idő, vágyakozunk a szabadba. Persze, még óvatosnak kell lennünk, és fontos, hogy rétegesen öltözzünk, főleg a gyerekek, akik a várva várt és önfeledt játszadozásban könnyen kimelegedhetnek.

Tovább 

Nagyi még így készítette az ételízesítőt - semmilyen vegyszert nem tartalmaz.

 

  A nagymamám mindig készített ételízesítőt, nagyon régen kerestem a receptet, most megtaláltam. Mi is van benne pontosan?

 Hozzávalók: 

  • 2 kg sárgarépa,
  • 1 kg zeller,
  • 1 kg fehérrépa,
  • 1 kg hagyma,
  • 1 kg karfiol,
  • 1 kg karalábé,
  • 1 kg káposzta,
  • 1 kg Tv paprika és kápia paprika vegyesen,
  • 1 kg só,(Himalája)
  • 1 nagy csokor petrezselyem és  1 csokor zeller levél.


A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk.

Tovább 

Ezt igyuk étkezés után, ha csinos, formás testet szeretnénk látni a tükörbenPosted on 2015/05/23 by Neptunusz in Alternatív gyógyászat

A grapefruit nagyon sok antioxidánst tartalmaz, amely a gazdag vitaminforrásnak köszönhető, hiszen ebben a citrusfélében magas koncentrátumban fordul elő az A-, B-, C-, D- és E-vitamin, de az ásványi anyag tartalma sem elhanyagolható, hiszen kalciumhoz, foszforhoz, magnéziumhoz, mangánhoz, cinkhez, rézhez és vashoz juttathatjuk szervezetünket, ha beleharapunk ebbe a finoman savanyú gyümölcsbe.

Tovább 

   Kókusz-nemcsak pálma,dió is.



A világirodalom egyik kincsestárában,az Ezeregy éjszaka meséiben is említik a kókuszt.A mesék mellett természetesen történeti feljegyzések is tanúskodnak a kókuszdió jelentőségéről.Az első történeti forrás Krisztus előtt 545 - ből maradt fenn,amelyben a ma kókuszpálmaként ismert fát azonosítani lehet. Európába a nagy utazók hozták magukkal a termést.A számos trópusi nyelvben ,,égig érő fa" vagy a ,,mennyek fája",sőt a Fülöp-szigeteken az ,,élet fája" elnevezéssel is illetik a kókuszpálmát,amelynek minden része hasznosítható.A konyhában a kókuszdió játssza a legfontosabb szerepet.A félbevágott kókuszdiót rendszerint napon vagy mesterséges körülmények között szárítják.A gyümölcs húsán kívül a még éretlen,vagyis zöld héjjal körülvett kókuszdió más kincset is rejt.Egy-egy méretes példány akár egy liter kókuszvizet is tartalmazhat,ami amellett,hogy rendkívül ízletes hűsítő,nagyon egészséges,ásványi anyagokban gazdag ital.

Tovább 

Ez a világ legjobb bankjegye

Trinidad és Tobago 50 dolláros bankjegyét választották meg a világ legjobbjának.

Az 1961-ben alapított Nemzetközi Bankjegy Társaság (International Bank Note Society) verseny írt ki a 2014-ben kibocsátott bankjegyeknek.

A győztes a Trinidad és Tobago 50 dollárosa lett. A bankjegy a Trinidad és Tobago-i jegybank a világ legnagyobb múltú és legnagyobb bankjegygyártójával, a De La Rue-val közös munkájából született.

Tovább 

Imádod az eperlekvárt? E recept alapján 10 perc alatt elkészítheted!Posted on 2015/05/21 by Neptunusz in Gasztro

Már csábító piros halmokban állnak az eprek a piacok standjain, így akinek nincs a kertjében egy kis ültetvény, vagy képtelen megvárni, amíg odahaza beérik ez a finom gyümölcs, akkor íme egy recept, hogy gyorsan és kevés eperből levárt tudjunk főzni.

 

eperlekvar

Hozzávalók:

– 700 gramm, érett, friss eper

– 150 gramm barnacukor

– 1 evőkanál frissen facsart citromlé

– 1 csomag vaníliapor, vagy vaníliacukor

Elkészítés:

Alaposan mossuk meg az epreket, vágjuk ki a leveleket és közepes darabkákra kockázzuk fel.

Tovább 

40.000 virággal köszöntik a magyar nőket május 24-én vasárnap, a Március 15. téren, Budapesten. Az ország legnagyobb elvihető virágszőnyege azért valósul meg, hogy felhívja a figyelmet a nők mindennapi helytállására. Az elismerés és a figyelmesség nemcsak Valentin-napon, nőnapon vagy anyák napján jár nekik, hiszen amit nap mint nap tesznek az rendkívüli. Ráadásul a szőnyeget alkotó virágokat a nap folyamán szétosztják a helyszínre látogatók között.

 

Mindazoknak, akik május 24-én 11 órától kilátogatnak a Március 15.

Tovább 

Magyarországra is berobban az új kreatív őrület
Még a hónapban megjelenik itthon is az első felnőtt kifestő. Megmutatjuk, miért érdemes megpróbálkozni ezzel a hobbival.

felnőtt kifestő könyveknek óriási divatja van manapság, mi is többször írtunk már róluk, és a szerkesztőségben is több rajongója van ezeknek a remek kis kiadványoknak. A beszerzésük azonban eddig viszonylag időigényes volt, mivel csak az Amazonról lehetett kifestőkönyvet rendelni, Magyarországon nem lehetett kapni.

Tovább 

Kovászos uborka kezdőknek - lépésről lépésre

  • 2015.05.08.
  •  
  • -
  •  
  • Gasztropajtiék konyhájából (http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/
  • Magyarországon, talán a legismertebb kovászolt finomság, a kovászos uborka. Szinte mindenhez fogyasztható, de akár önállóan is el lehet rágcsálni belőle pár darabot.
Majd minden zöldségféle kovászolható, ami cukrot tartalmaz. Így, kis gyakorlattal, nem csak uborkát, hanem cukkinit, padlizsánt, patisszont, tököt, sárgarépát, karfiolt, zöld paradicsomot, dinnyehéjat, és más zöldségeket is kovászolhatunk.

Tovább 

 

Ne féljünk a banántól

Forrás: Thinkstock

 

Időről időre felbukkan lánclevelekben és közösségi oldalakon az az ijesztő állítás, hogy már hat-hét banán egyidejű elfogyasztása is halált okozhat a káliumtúladagolás miatt. Vajon van-e ennek a híresztelésnek bármilyen tudományos alapja?

A kálium (K) az úgynevezett makroelemek közé tartozik, amelyekből több száz milligrammos vagy grammos mennyiségekre van szüksége naponta a szervezetnek. Az emberi szervezet átlagosan 150 g káliumot tartalmaz, a szükséges napi bevitel mennyisége 2-3 gramm.

Tovább 

Álnéven árulják a cukrászdák a magyarok kedvenc süteményeit

Érdekes új neveket kapott több ismert magyar sütemény. Rigó jancsiból Rigó szelet lett, Eszterházyból Esztervári, a Dobostortát pedig Dobszeletként árulják. Az ok egyszerű: szigorítottak a sütemények hivatalos receptjén, sok cukrászatban viszont inkább maradnak az olcsóbb alapanyagoknál, és átnevezik a termékeket. 

 

Ezúton szeretnénk Önöket értesíteni, hogy egyes süteményeink nevét a jövőben más néven fogják étlapunkon megtalálni.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu