Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Kovászos uborka lépésről-lépésre.

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Kovászos uborka kezdőknek - lépésről lépésre
  • 2015.05.08.
  •  
  • -
  •  
  • Gasztropajtiék konyhájából (http://gasztropajtikonyhaja.blogspot.hu/
  • Magyarországon, talán a legismertebb kovászolt finomság, a kovászos uborka. Szinte mindenhez fogyasztható, de akár önállóan is el lehet rágcsálni belőle pár darabot.
Majd minden zöldségféle kovászolható, ami cukrot tartalmaz. Így, kis gyakorlattal, nem csak uborkát, hanem cukkinit, padlizsánt, patisszont, tököt, sárgarépát, karfiolt, zöld paradicsomot, dinnyehéjat, és más zöldségeket is kovászolhatunk. Most van a szezonja, mert elérhető áron kaphatunk már uborkát, és a kovászoláshoz elengedhetetlen meleg idő is segítségünkre van.

A kovászoláshoz szükség van még keményítőre. Ezt száraz kenyérből, esetleg krumpliból nyerhetjük. Tehát krumplival is beindíthatjuk az erjedést, amit előtte szeletekre vágunk, az üveg aljára, közepére, és tetejére is teszünk belőle. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható hűtve. Tapasztalatom szerint az így kovászolt uborka, hosszabb ideig eláll.

A tejsavas erjedés, ha beindul, és jó az idő, pár nap alatt „megérik” az üvegünk tartalma, ami megfelelő tárolással hűtőben több napig eláll, ha jól elzárjuk. Ha nem, akkor pár nap alatt, biztosan nyoma vész.


Többször kipróbált, biztos receptemet írom le, amit szinte lehetetlen elrontani.


Kovászos uborka


Hozzávalók:
2,6 kg fürtös uborka, 1 csokor kapor, 3-5 gerezd fokhagyma, 2 kanál só, meleg, de nem forró víz, 5 literes üveg


Elkészítés:


 

undefined
Az uborkákat jól megmossuk, a végeit levágjuk, majd hosszában, mindkét végét bevágjuk.

 


Az üvegbe szépen sorakoztatva berakjuk, közé kaprot, néhány fokhagymagerezdet teszünk, esetleg kevés csípős zöldpaprikát, vagy csilit, de tehetünk hozzá ízlés szerint 1 fej lilahagymát is. A sót, mielőtt vízzel felöntenénk szórjuk a tetejére. Általános szabály, hogy minden liter vízhez 1 evőkanál só kell, tehát ha kisebb mennyiségben készítjük, ez tartsuk szem előtt.


 

undefined
Az öt literes üvegbe két evőkanálnyi só kell. Felöntjük annyi meleg vízzel, amennyi ellepi.

 


A tetejére tegyük a kenyeret, amit gézbe csomagolunk. Így könnyen kiemelhető 3-4 nap múltán, amikor kész a kovászos uborkánk.

 

 

undefined

 

Forrás:  http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/kovaszos-uborka-kezdoknek-lepesrol-lepesre-135568

Címkék: kiskegyed.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu