Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A kovászoláshoz szükség van még keményítőre. Ezt száraz kenyérből, esetleg krumpliból nyerhetjük. Tehát krumplival is beindíthatjuk az erjedést, amit előtte szeletekre vágunk, az üveg aljára, közepére, és tetejére is teszünk belőle. A krumplival kovászolt uborka leve kevésbé zavaros, akár ivóléként is fogyasztható hűtve. Tapasztalatom szerint az így kovászolt uborka, hosszabb ideig eláll.
A tejsavas erjedés, ha beindul, és jó az idő, pár nap alatt „megérik” az üvegünk tartalma, ami megfelelő tárolással hűtőben több napig eláll, ha jól elzárjuk. Ha nem, akkor pár nap alatt, biztosan nyoma vész.
Többször kipróbált, biztos receptemet írom le, amit szinte lehetetlen elrontani.
Kovászos uborka
Hozzávalók:
2,6 kg fürtös uborka, 1 csokor kapor, 3-5 gerezd fokhagyma, 2 kanál só, meleg, de nem forró víz, 5 literes üveg
Elkészítés:
Az üvegbe szépen sorakoztatva berakjuk, közé kaprot, néhány fokhagymagerezdet teszünk, esetleg kevés csípős zöldpaprikát, vagy csilit, de tehetünk hozzá ízlés szerint 1 fej lilahagymát is. A sót, mielőtt vízzel felöntenénk szórjuk a tetejére. Általános szabály, hogy minden liter vízhez 1 evőkanál só kell, tehát ha kisebb mennyiségben készítjük, ez tartsuk szem előtt.
A tetejére tegyük a kenyeret, amit gézbe csomagolunk. Így könnyen kiemelhető 3-4 nap múltán, amikor kész a kovászos uborkánk.
Forrás: http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/kovaszos-uborka-kezdoknek-lepesrol-lepesre-135568
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó bejegyzések:
Kiderült a titok: miért olyan különleges minden 0-ás vércsoportú ember? Te is az vagy?
Ez a növény 1 perc alatt megöl 1 kisgyermeket,1 felnőttet 15 perc alatt!
A legerősebb természetes antibiotikum, mely megöli a testben lévő fertőzéseket!
Magyarország legnagyobb virágszőnyege készül.