Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: blog

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . hírei

Főtt sonka nélkül nincs húsvét.




A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.

Tovább 

10 ajándékötlet férfiaknak parafadugóbólToll parafadugóból

Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>

 parafa toll

Parafadugó nyomda

Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>

parafadugó nyomda

Dekoratív parafagömb

Ha sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!

Tovább 

 
10 egyedi ötlet parafa dugó kreatív felhasználásához

 

174936766745155606_F2u3xw6P_f.jpg

 

Képkeretbe ágyazva (jó szorosan egymáshoz ragasztva) mutatós ékszertartó.

 

46021227411682410_AYSn3uGD_f.jpg

Köralakban felragasztva dizájnos óra. (Ezt akár egy régi, uncsi óra köré is el tudom képzelni).

 

163044448979124707_8WBDPy9v_f.jpg

Felszeletelve ékszerelemként is funkcionálhatnak. Ne feledjétek, a parafa ugyanúgy festhető, de még inkább pácolható, mint a fa. Csodás hatásokat lehet elérni akár pár csepp fapáccal is.


115897390380115324_9hxqXzec_f.jpg

112167846938691836_iNQnHUsO_f.jpg
Két üvegpohár közé hanyagul beszórva hangulatos mécsestartó.

Tovább 

Kardos László fordításai:

Sonettes from the Portuguese

PORTUGÁL SZONETTEK – XXI. - XXII

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1202371

SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK

Paczolay Gyula gyűjtemény – 061-090.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

http://soundgraph.lapunk.hu/?modul=oldal&tartalom=1146416

Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott

Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti. 

Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.

Tovább 

Sóska és spenót.


                                    Sóska és spenót.

A gasztronómiában akad néhány alapanyag,amit az ember vagy nagyon szeret vagy nagyon utál.Ilyen többek között a sóska és a legvadabb ellenérzéseket is kiváltani képes spenót.


Mellesleg ezek a húsvét előtti nagycsütörtök slágerei.
A perzsa ősöktől származó spenót karrierje nagyjából a 7.században kezdődött,amikor a nepáli király ajándékként 647-ben Kínába megérkezett a ,,perzsa zöld".A spenót-vagy más néven paraj-Spanyolországból kiindulva hódította meg az öreg kontinenst.Angliában sokáig spanyol zöldségként tartották számon.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu