Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Főtt sonka nélkül nincs húsvét.
A húsvét elengedhetetlen kelléke a sonka.Bár a boltokban kapható eleve főtt sonka is,érdemes hagyományosan érlelt,csak füstölt ( nyers ) változatot venni,amit azonban magunknak kell megfőzni.Fontos az időzítés,hiszen áztatással együtt akár egy napot is igénybe vehet a sonka elkészítése.A húsvéti sonkát általában nagyszombaton szokták megfőzni,de maximum a fogyasztás előtt pár nappal érdemes megfőzni.
Először hagyjuk állni a vízben a sonkát,hogy a só nagy része kiázzon belőle:ha nagyon száraz és sós a hús akkor egy éjszakára,különben elég egy-két óra.Öntsük le az áztatólevet,és friss vízben lassan főzzük puhára a sonkát,majd hagyjuk saját levében kihűlni.Ha ugyanis a levegőn hűl,kiszárad és megkeményedik.Csak akkor szeleteljük,ha már teljesen lehűlt és megdermedt.A sonka főzőlevének egy részében a húsvéti tojásokat is megfőzhetjük.Nem kell aggódni,ha az ünnep után is marad a sonkából,hiszen könnyen változatos ételeket készíthetünk belőle.
Egy óriási ötlet parafadugóból! Csak ki kell fúrni pár dugót, rá kell húzni egy tollbetétre, és készen is van a toll! Kattints ide a leíráshoz >>
Válassz ki pár parafadugót, és faragd bele az ajándékozott kezdőbetűjét (tükörképben), hobbiját, vagy valami rá jellemző dolgot ... Nagyon szuper személyes nyomda lesz belőle. Mindjárt fel is használhatod egy személyes levélpapír vagy boríték szett elkészítéséhez. Nyomda készítése itt >>
Ha sok parafadugód van, készítsd el ezt az ajándékot!
|
|
HÚSVÉT IDŐPONTJA, ÜNNEPLÉSE
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Képkeretbe ágyazva (jó szorosan egymáshoz ragasztva) mutatós ékszertartó.
Köralakban felragasztva dizájnos óra. (Ezt akár egy régi, uncsi óra köré is el tudom képzelni).
Felszeletelve ékszerelemként is funkcionálhatnak. Ne feledjétek, a parafa ugyanúgy festhető, de még inkább pácolható, mint a fa. Csodás hatásokat lehet elérni akár pár csepp fapáccal is.
9 éve | Kápolnási András | 0 hozzászólás
ROCK and ROLL – I.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kardos László fordításai:
Sonettes from the Portuguese
PORTUGÁL SZONETTEK – XXI. - XXII
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
SZÓLÁSOK és KÖZMONDÁSOK
Paczolay Gyula gyűjtemény – 061-090.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Petőfi éhesen túrós tésztáról álmodozott
Ha gasztronómiai múltidézést tartunk, és szeretnénk megtudni, mit ettek és ittak a márciusi ifjak, miközben a 12 pontot fogalmazgatták, nincs könnyű dolgunk. Petőfi Sándor nem volt egy Mikszáth Kálmán, ami az ételleírásokat illeti.
Alig bukkanni evéssel kapcsolatos utalásokra Petőfi Sándor leveleiben vagy naplójában, költeményeiben is inkább a borért lelkesedik, pedig nem volt nagyivó, sőt. Csak nagyítóval bukkantunk apró gasztronómiai vonatkozású félmondatokra.
9 éve | szilasi ilona | 0 hozzászólás
Sóska és spenót.
PETŐFI SÁNDOR NAPLÓJÁBÓL
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu