Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
nussstángli
Diós rudacska (Nuss-stangl)
Hozzávalók (kb. 90 darabhoz):
50 dkg porcukor
4 tojás fehérje
50 dkg darált dió
fél citrom
1 cs. vaníliás cukor
fél dl jó minőségű rum
fél cs. sütőpor
A darált dióba belekeverjük a citrom reszelt héját, a rumot és a sütőport.
A porcukrot kikeverjük a tojás fehérjével és a vaníliás cukorral. Ha már sűrű, beleöntjük a citrom levét és jól elkeverjük. A massza kb. 1/3-asd részét kivesszük egy tálkába, ez kerül majd a a tészta tetejére.
A maradék habba belekeverjük a diót és jól összedolgozzuk. Ne legyen kemény, de túl lágy se. Három cipócskát formálunk és 10 percre a hűtőbe tesszük.
A cipókból lisztezett deszkán egyenként hosszúkás téglalapot formálunk, megkenjük a félretett mázzal és lisztbe mártogatott késsel rudakat vágunk. Szobahőmérsékleten 24 órát kell száradnia.
A sütőt 100 fokra melegítjük. A rudacskákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, és kb. 10-15 percig szárítjuk benne.
Nem volt olyan lakodalom, ahol ez a sütemény ne szerepelt volna!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!