Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: SVÁB KOVÁSZOS UBORKA.

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 747 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2714 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 747 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2714 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 747 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2714 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 747 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2714 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

SVÁB KOVÁSZOS UBORKA.

8 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

ELÉRKEZETT AZ UBORKASZEZON.
Felhívom a szíves figyelmeteket a SVÁB KOVÁSZOS UBORKÁRA,nagyon finom és ebben a melegben üdítőként hat! Itt közlöm a receptjét,én ma tettem el 2 üveggel,hétvégén már ez lesz a rántott csirkéhez.Az ubit.nem a SZUPERMARKETBEN vettem,hanem a piacon MARISKANÉNITŐL! Ennél csak a SAJÁT termesztésű finomabb és biztonságosabb!


Sváb kovászos uborka recept:

Végy 1 nagy uborkás üveget!

Alulra pakolj bele 1 csokor kaprot. Erre 1 sor karikára vágott nyers burgonyát. /Nem tévedés, nem kenyeret! Én öreg krumplit spájzolok be erre a célra. A lé sose penészesedik meg, áttetszően tiszta marad és behűtve a legfinomabb nyári üdítő ital./ Erre pakolom a megmosott, fel hasított uborkát, amelyet aznap reggel /!/ szedek le, mert csak akkor lesz ropogós.

Tetejére szintén karikára vágott nyers ,öreg krumplit rakosgatok .Legfelülre jön még 1 csokor keményszárú kapor,amely alkalmas arra is, hogy leszorítsa az egész rakományt.

Végül leöntöm langyos, sós vízzel /ahány liter víz, annyi evőkanál só/, kistányérral letakarom, 3 nap múlva csudát tálalhat a családjának. Én egy esztergomi, Ferences atyától tudom a receptet. Ha egyszer kipróbálják, nem bánják meg.

 

( Ha több infót szeretnél a SVÁB KOVÁSZOS UBI - ról : klick a FÓRUM - ra,

beírod a Keresőbe  : sváb kovászos uborka és annyi! )



Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Kedves Klubtársaim!
Ha valaki nem ismerné, szivesen osztom meg veletek, hogy miként tudunk télen is ebből a finom kovászos uborkából enni:

Ha most nyáron 3 nap alatt megforrott és elkészült a finom uborkánk,
kiszedjük a levéből és üvegekbe rakjuk.
A levét leszürjük,natrium-benzonátot teszünk bele és felforraljuk.
A még forró, zubogó levet óvatosan ráöntjük az uborkára és azonnal tetőket csavarunk rá. Ha kihült, mehet a spajzba. DUNSZTOLNI NEM KELL!

Ajánlom mindenkinek. Sok sikert és jó étvágyat kivánok hozzá. Magdi.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszi Zsóka,én tegnap már két üveggel elraktam.Nagyon szép,friss szedést
vettem a piacon Mariskanénitől.Nagyon szereti a család minden tagja,a szomszédasszonyom is alig várja,hogy elkészüljön.

Válasz

Garantáltan finom. Tavaly Karcsi ajánlására sokan csináltunk és csak
dicsérni tudta mindenki. Általános sikert ért el.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu