Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 24 cm átmérőjű tortához:
• 25 dkg teljes kiőrlésű zabkeksz
• 12 + 5 dkg vaj, olvasztva
• 25 dkg kerek szemű rizottórizs (pl. arborio)
• 7 dl tej
• 6 dl víz
• 1 rúd vanília
• csipet só
• 4 evőkanál barna nádcukor
• 1 citrom héja
A pudinghoz:
• 2 tojás
• 4 evőkanál liszt
• 6 dl tej
• 2 evőkanál barna cukor
• 5 lap zselatin
• 30 dkg málna
Elkészítés:
A
kekszet ledaráljuk, 12 dkg vajat felolvasztunk, majd összedolgozzuk a
keksszel. Egy kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral,
beleegyengetjük a kekszdarát.
180 °C-on 10 perc alatt elősütjük.
A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, megfuttatjuk rajta a rizst, majd
merőkanalanként hozzáadjuk a meleg tej és víz keverékét, közben
folyamatosan kevergetjük. A vaníliarudat felhasítjuk, belsejét a rizshez
adjuk, együtt főzzük vele. Ha elkészült, a csipet sóval és a barna
cukorral ízesítjük. Ha a hűlés közben nagyon összeáll, nyugodtan
hígítsuk egy kis tejjel, hogy krémes legyen. A citrom héját is
belereszeljük.
A pudinghoz a tojást a liszttel habverővel elkeverjük,
majd hozzáadjuk a tejet. Közepes lángon addig főzzük, míg besűrűsödik. A
barna cukorral ízesítjük, majd a rizshez keverjük. A zselatinlapokat
egymás után hideg vízben fellazítjuk, közepes lángon egy edényben
megolvasztjuk.
A végén a rizses-pudingos részhez keverjük.
Hozzáadjuk a még fagyos málnát, majd a keveréket a torta alapjára
öntjük, és egy éjszakán át hűtjük. Tálalás előtt málnaszemekkel
díszítjük.
Köszönjük a receptet a Nők Lapja Konyhának!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!