Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Receptek.

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Csirkés-zöldséges cannelloni
Egyszerű és laktató
A cannelloni remek alapanyag, gyorsan és egyszerűen látványos fogást készíthetsz vele.

A tejszín, a csirke, a zöldségek és a tészta remek négyest alkotnak, ha még mindezt úgy készíted, hogy a tésztába töltöd a többieket, és a tetejét megszórod jó sok sajttal, majd betolod a sütőbe pirulni, a világ egyik legfinomabb fogását kapod.

A cső alakú tésztába szinte bármit tölthetsz, ami csak eszedbe jut, mindennel működik és mindennel nagyon jól is fog kinézni, kísérletezz bátran!

Csirkés-zöldséges cannelloniHozzávalók:
  • 50 dkg csirkemell
  • 25 dkg brokkoli
  • 20 db cannelloni tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 3 dl tejföl.
  • 15 dkg bacon
  • 15 dkg cukkini
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 1 evőkanálnyi oregánó
  • 1 mokkáskanálnyi fehér bors

Elkészítés ideje:

45 perc.

Elkészítés menete:

A húst tisztítsd meg alaposan, sózd be, majd kockázd fel, és tedd egy kicsit félre. A hagymát is kockázd fel, majd a bacont is. Ha mindez megvolt, végy elő egy serpenyőt, és egy kis olajon kezdd el dinsztelni a hagymát, add hozzá a bacont is, majd amikor már kellőképp fonnyadt a hagyma, mehet melléjük a hús is. Amikor már szépen kifehéredett, kockázd hozzá a cukkinit és minél kisebb részekre szedve a brokkolit is. A tésztát főzd meg a dobozon leírtaknak megfelelően.

Ha már a zöldségek is szépen átfőttek, keverd az egészhez a tejszínt, törd bele a fokhagymát, add hozzá a bazsalikomot és az oregánót, valamint szórd meg a fehér borssal. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. Egy alkalmas tűzálló edényt végy elő, töltsd a tejszínes ragut a kész tésztába - ezzel el kell szórakozni, de megéri a fáradságot -, majd tedd a készeket a tálba. Ha mindenki helyet foglalt, a sajtot keverd össze a tejföllel, és ezt egyengesd el az egész tetején. Told be a sütőbe, és ha már szépen megpirult, kész is vagy.

 

Töltött palacsinta paradicsomos mártásban
Ahogy az olaszok készítik
Ami Mexikónak az enchiladas, az Olaszországnak a manicotti, töltött tészta, jó sok szósszal megsütve.

A manicotti nem egy bonyolult étel, ha sütöttél már palacsintát, és össze tudsz keverni pár dolgot, akkor jó esélyeid vannak arra, hogy sikerülni fog.

Tejszínes öntettel is kipróbálhatod, egy kis baconnel és némi fokhagymával isteni lesz!

ManicottiHozzávalók:A tésztához:
  • 1 bögre liszt
  • 3/4 bögrényi tej
  • 1 tojás
  • olaj
A töltelékhez:
  • 50 dkg ricotta - vagy túró
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 1 tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyem
  • só, frissen őrölt bors

A szószhoz:
  • 3 levél bazsalikom
  • 2 szál friss petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy konzerv hámozott paradicsom
  • olívaolaj

plusz reszelt sajt a szóráshoz

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

Először készítsd el a paradicsomszószt: a fokhagymákat vágd minél apróbbra vagy reszeld le kislyukú reszelőn, pirítsd meg olívaolajon - ügyelj, hogy ne barnuljon meg -, majd pár perc múlva add hozzá a hámozott paradicsomot, a petrezselyem és a bazsalikom társaságában. Ha túl sűrűnek tűnik, adj hozzá egy kis vizet, ha túl hígnak, egy kis liszttel sűrítheted, ha pedig már szépen összeállt szósszá, vedd le a tűzről. Most jöhetnek a palacsinták: a hozzávalókat keverd sima, homogén masszává egy tálban, a tejet csak apránként add hozzá, ha már elég híg a massza, akkor nem kell belőle több.

Serpenyőben hevíts egy kis olajat, egy merőkanálnyit teríts a masszából a forró serpenyőbe, majd ha a tészta egyik oldala megpirult, fordítsd meg, szedd ki, majd ismételd ezt addig, amíg el nem fogy a massza. A töltelék hozzávalóit egyszerűen keverd össze, aztán töltsd meg vele egyenletesen a palacsintákat, és tekerd fel őket. Ha mindezzel kész vagy, a sütőt melegítsd elő 180 fokra, egy tűzálló tál aljában kend szét a paradicsomos szósz negyedét, majd tedd rá - szorosan egymás mellé - a palacsintákat, és öntsd rájuk a többi szószt. Az egészet szórd meg jó alaposan reszelt sajttal, majd told be a sütőbe nagyjából 20 percre, ha szépen ráolvadt és kicsit rápirult a sajt, már biztosan jó is.

 

 

Juhtúrós sztrapacska
Pörkölthöz és magában is zseniális
Egy tál juhtúrós sztrapacskával nem lőhetsz mellé, isteni finom köret, de önmagában is mindenki kedvence.

A hagyományos juhtúrós sztrapacska nem egy diétás fogás - ahogyan általában a klasszikus fogások nem diétás darabok -, de gazdag íze megéri azt a néhány plusz percet a futópályán.

 

Friss zöldségekkel, salátával fogyasztva is isteni, de úgy a legjobb, ha van otthon egy kis pörköltszaft, amivel jól meglocsolhatod.

 

Juhtúrós sztrapacskaHozzávalók:
  • 50 dkg krumpli
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg húsos szalonna
  • 20 dkg juhtúró
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

Tulajdonképpen olyan, mintha egy kicsit rösztit, egy kicsit meg gnocchit készítenél, semmi ördöngösség, egyszerű, de nagyszerű fogás ez, pikk-pakk kész leszel vele. A krumplikat pucold meg, majd reszeld le - ehhez használhatsz erősebb robotgépet is, az gyorsan végez a munka ezen részével -, majd a tojással, sóval, liszttel és némi vízzel gyúrj belőle körülbelül galuskasűrűségű tésztát. Ezután egy jó nagy lábasban forralj vizet, sózd meg, majd szaggasd bele a masszát egy nokedliszaggatóval.

Ha átfőttek, akkor szűrd le őket, és tedd félre. A szalonnát kockázd fel, majd egy alkalmas - amibe később beleférnek majd a sztrapacskák, az az alkalmas - serpenyőben kezdd el pirítani. Ha szépen megpirultak, akkor vedd egy kicsit lejjebb a gázt, majd adagold a szalonnához a túrót. Kevergetés mellett add hozzá a sót, ízlésed szerinti mennyiségű fokhagymát is reszelj bele, és várd meg, amíg rottyan egyet. Ha ez megtörtént, keverd hozzá a galuskákat, majd ha ezzel kész vagy, akkor leveheted az egészet a tűzről és már eheted is.

 

Laktató vacsora hús nélkül
Lasagne sok-sok spenóttal
A spenótos-besameles lasagne mennyei finomság, amivel a borús hétfőt kicsit elfeledheted.

A kívül kicsit ropogós, a rápirított sajttól aranybarna tésztalapok alatt megbúvó omlós, lágy spenótos-besameles töltelék maga a mennyország, próbáld csak ki!

Besamel helyett készítheted sajtkrémes szósszal is, ehhez a reszelt sajtot keverd össze tejföllel és némi krémsajttal, és ezt tedd a spenót mellé.

 

Spenótos lasagneHozzávalók:
  • 40 dkg spenót
  • 25 dkg lasagnelap
  • 20 dkg reszelt cheddar vagy trappista sajt
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
A besamelhez:
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 1 liter tej
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 babérlevél
  • pár szem szegfűszeg
Elkészítés ideje:

65 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát kockázd fel, vékony olajon dinszteld meg, add hozzá a spenótot, és főzd meg jó alaposan, ízlésed szerint sózd és borsozd, valamint reszeld bele a fokhagymákat, ha kész vagy vele, húzd le a tűzről, és tedd félre. Most készítsd el a besamelt is! A hagymát pucold meg, tűzd bele a szegfűszegeket, majd a babérlevéllel együtt tedd a tejbe, és kezdd el melegíteni. Mielőtt felforrna, vedd le a tűzről, és távolítsd el belőle a hagymát és a babérlevelet. A vajat hevítsd fel, majd keverd hozzá a lisztet, ügyelve, hogy ne égjen le. Ha már egy kicsit megbarnult a liszt, keverd hozzá a tejhez gyors mozdulatokkal, lehetőleg egy habverővel.

Ezután tedd vissza a tűzhelyre, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrítsd be az egészet. Ha kész van, keverd össze a spenóttal, de egy keveset hagyj, hogy a lasagne tetejére is jusson majd. Vajazz ki egy szimpatikus tálat, tégy az aljára egy réteg tésztalapot, arra a spenótos keveréket, arra egy újabb tésztalapréteget, arra ismét spenótot, ismételd ezt annyiszor, ahány réteget szeretnél, majd végül zárd le tésztával. A reszelt sajtot keverd össze a megmaradt besamellel, és szépen egyengesd el a tészta tetején. Kétszáz fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt kész lesz, a legjobb, ha ennek nagy részében lefedve sütöd, és csak az utolsó tíz percre hagyod fedetlenül.

 

 

Enchiladas: hagyományos fogás egyenesen Mexikóból
A mexikói ételeknek az egész világon nagy rajongótábora van, nálunk is egyre népszerűbbek.

A hazai, fűszeres finomságok kedvelői a mexikói konyhában is megtalálják majd a számításukat, az itthon megszokottnál még karakteresebb ízű, paprikás, csípős ételek jellemzik.

Ez egy végtelenségig variálható étel, légy kreatív és állítsd össze a kedvencedet, pácolt hússal még zamatosabb, ahogy többféle sajttal is.

 

EnchiladasHozzávalók:
  • 10 tortillalap
  • 40 dkg sovány hús - amilyen jólesik
  • 1 vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 hegyes erős paprika
  • 20 dkg cheddar sajt - ha nincs, akkor trappista, vagy gouda is jó
  • 2 teáskanálnyi csípős paprikakrém
  • 2 csapott evőkanál liszt
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 csipet kömény
  • olaj
Elkészítés ideje:

80 perc

Elkészítés menete:

A húst mosd át alaposan, vágd csíkokra, sózd be és pirítsd meg egy kis olajon, serpenyőben. Ha elkészült, tedd félre. A serpenyőbe tegyél még egy kis olajat, pirítsd barnára a lisztet rajta, majd két deci víz társaságában add hozzá a paradicsomszószt. Darabold bele a hagymát, a fokhagymát, a paprikakrémet, a köményt és persze ízlésednek megfelelő mennyiségű sót.

Ha már felforrósodott és összeállt, keverd bele a húst is, karikázd bele a hegyes erőspaprikát, majd kis lángon hagyd még rotyogni körülbelül tíz percig. Az elkészült szószt tekerd a tortillalapokba, tedd őket egymás mellé, szórd meg jó alaposan sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben pirítsd készre.

 

Sonkás tészta
Húsvéti sonkamaradékokból
Ha már minden locsoló elment, és rengeteg sonka megmaradt, egy percig se csüggedj, használd inkább fel valami másra!

A sonkás tészta remek lehetőség a maradékok felhasználására, ráadásul finom is, egyedül talán a kutyád bánhatja, hogy nem az ő tálkájában végzi az, amit a locsolók meghagytak.

Ezt az egyszerű ételt szinte bármivel feldobhatod, némi kukoricát és zöldborsót is keverhetsz bele, vagy a tetejére piríthatsz egy kis szalonnát, esetleg sajtos-tejfölös réteget süthetsz rá, variáld kedvedre!

 

Sonkás tésztaHozzávalók:
  • 50 dkg tészta
  • 40 dkg sonka
  • 2 dl tejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj
Elkészítés ideje:

40 perc.

Elkészítés menete:

A tésztát főzd fogkeményre, majd szűrd le, és tedd egy kivajazott jénai tálba. A hagymát kockázd fel, és dinszteld meg egy pici olajon. Ha már üveges, add hozzá a felkockázott sonkát is, pirítsd jól át. Amikor kellőképpen megpirult, nyomd hozzá a fokhagymát, fűszerezd sóval és borssal, és keverd hozzá a tejszínt.

Hagyd a lángon még egy-két percig, aztán az egészet keverd a jénaiban levő tésztához. 180 fokra előmelegített sütőben tíz perc alatt süsd készre.

Címkék: femina.

Kapcsolódó bejegyzések:

  Az egyikük mérgező.

  Citrom fű.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu