Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Pálcikás jégkrém házilag.

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Vaníliás jégkrém csokoládé bevonattal

Alapanyagok 6 kis formához  

  • 2,5 dl zsíros habtejszín
  • 2-3 evőkanál porcukor/vaníliás cukor
  • vaníliakivonat/fél rúd vanília magjai 

a bevonathoz:

  • 3-5 dkg étcsokoládé

A jéghidegre hűtött tejszínt egy magas falú tálban gépi habverővel elkezdem felverni. Mikor krémessé válik, hozzáadom a cukrot és a vaníliát. Tovább verem, míg egészen kemény nem lesz. Egy nagy kanállal a formákba töltöm úgy, hogya formák alját az asztalhoz verem, nehogy légbuborékok maradjanak benne.Lefagyasztom. Mikor megfagyott, gőz felett csokoládét olvasztok és belemártom a jégkrémeket vagy bekenem őket egy ecsettel, utóbbi esetben kevésbé szép, de vékonyabb lesz a réteg. Azonnal fogyasztom, vagy celofánba csomagolva visszateszem a mélyhűtőbe. 

Mehet rá a csoki is

Forrás: Ács Bori

A másik kedvenc a hosszúkás, élénk színű jeges nyalóka, iszonyatosan édes, mégis imádtam mindig. Lényegében színes cukros vízről beszélünk, ami le van fagyasztva. Szopogatásakor kötelező módon csorog az édes víz mindenünkön, arra pedig jönnek a darazsak. A kötelező nyári élmény ezzel a recepttel sokkal finomabb, szebb és fényévekkel egészségesebb. Bármilyen gyümölccsel vagy azok kombinációjával is működik. 

Epres jégnyalóka

Alapanyagok 6 kis formához  

  • fél kg eper
  • 1 dl tejszín
  • méz  

Az epret a tejszínnel és a mézzel leturmixolom. Akit zavarnak a magok, ezen a ponton szűrje át, én benne hagytam őket. Formákba öntöm, és lefagyasztom. 

Nem kell lemenni a boltig

Forrás: Ács Bori
Sárgadinnyés jégnyalóka málnával

Az előző egyszerűsített változata ez a recept. Mivel a dinnye nagyon lédús gyümölcs, nem szükséges hozzá semmilyen más folyadékot adni. Csak azért dobáltam néhány szem málnát a formákba, mert így iszonyú vagányul néz ki, a málna pedig jól passzol a dinnyéhez ízben is. 

Alapanyagok 6 kis formához

  • 30 dkg sárgadinnye (héj nélkül mérve)
  • egy marék málna 

A dinnyét leturmixolom. A formákba két-két málnaszemet dobok és felöntöm a dinnyés keverékkel. Lefagyasztom. 

A dinnyés is csodálatos

Forrás: Ács Bori
Variációk ízre és mintára 

A házi jégkrémkészítésnek nincsenek szabályai, csak lehetőségei. Választunk egy alapot, például tejszínt, görög joghurtot, tejfölt, kókusztejet vagy sűrített tejet, esetleg ezek keverékét, és ízesítjük bármivel, ami a kezünk ügyébe kerül. Mindegyiknek más és más lesz az állaga, az egyik haraphatóbb, a másik keményebb jégkrémet ad. Ezeket az alapokat keverhetjük olvasztott csokoládéval, gyümölccsel, olajos magvakkal, tényleg bármivel.

A jégkrémek külsejével is sokat játszhat, akinek van kedve: csíkos fagyit készíthet, ha a gyümölcspürét és az alapot két-két óra kihagyással csorgatja egymásra a formába. Ha pedig márványos fagyit enne, ne keverje őket össze, hanem csorgassa a gyümölcsöt vagy csokoládét a fehér alapra, az szépen behálózza majd a jégkrémet. 

Meggyes-tejfölös 

Alapanyagok 6 kicsi formához

  • 15 dkg meggy, kimagozva
  • 2,5 dl sűrű, zsíros tejföl
  • méz 

A meggyet a tejföllel és a mézzel leturmixolom. Aki szeretne, hagyhat benne egész szemeket. Érdemes többször megkóstolni, hogy elég édes-e, a meggy savanyú tud lenni. 

Aki jó volt, megérdemli

Forrás: Ács Bori
Variálható alapjégkrém 

Alapanyagok 6 kicsi formához 

  • 1,5 dl édes sűrített tej
  • 1 dl kókusztej 

A sűrített tejet a kókusztejjel összeturmixolom, és belekeverem a választott ízesítőt, vagy így egyszerűen lefagyasztom, mert magában is nagyon jó. 

  • Csokoládés: a fenti mennyiséghez 50 gramm olvasztott étcsokoládé keverek.
  • Gyümölcsös: a fenti mennyiséghez kb. 10 dkg leturmixolt gyümölcsöt keverek. 
Felnőtt nyalókák, alkohollal

Bármelyik fenti jégkrémet meg lehet bolondítani néhány kanál alkohollal, likőrrel vagy bármivel, amiről úgy érzik, illik hozzá. Nemcsak az ízén, az állagán is javít, enyhén fellazítja, mivel nem tud megfagyni. Leggyakrabban vodkát szokás adni a jégkrémekhez, mert az semleges ízű, de sörrel, ciderrel, pezsgővel és borral is érdemes játszani. Én most kedvenc kánikulai fröccsömet öntöttem jeges formába. Nem bántam meg. 

Felnőtteknek is jó lehet!

Forrás: Ács Bori
Bodzafröccs-nyalóka 
  • 1 dl bodzaszörp
  • 1 dl fehér bor
  • 1 citrom kifacsart leve 

A hígítatlan bodzaszörpöt elkeverem a borral, majd belefacsarom a citrom levét. Formákba öntöm, fagyasztom. 

Vigyázzanak, mert ha nagyon rákattannak a házi jégkrémezésre, egyszer csak azon kapják magukat, hogy a gyerek kakaóját és a kovászos uborkát is jégkrém formában látják maguk előtt. Ezen a ponton azért érdemes megállni. 

 

Forrás: origo.hu

 

Címkék: origo.

Kapcsolódó bejegyzések:

  Hidak.

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu