Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Ötletek-tippek

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Ötletek és tippek a háztartásban: 

Összegyűjtött házi apró tanácsokról van szó, amiket már régóta használnak a háziasszonyok. 

"Ha valaki megoszt veled valamit aminek Te hasznát veszed, erkölcsi kötelességed, hogy azt Te megoszd mással!"  -Kínai közmondás-

1,Az ezüstékszerek, ezüsttárgyak tisztításához kiválóan alkalmas a ketchup. Áztassuk a tárgyat néhány percre ketchupba, majd miután kivettük, sikáljuk át egy fogkefével, végül mossuk le.

2,Ha egy gyakran rángatott gombot, az esernyő sarkait, vagy más, intenzív igénybevételnek kitett tárgyat szeretnénk varrással rögzíteni, használjunk cérna helyett fogselymet. Ez ugyanis sokkal erősebb és strapabíróbb.

3,A gyertya égési idejét is meghosszabbíthatjuk, méghozzá nem is túl bonyolult módon: mindössze annyi a dolgunk, hogy közvetlenül meggyújtás előtt két-három órára betesszük a jégszekrénybe.

4,Terítsük le alufóliával a vasalódeszkát, majd helyezzük rá a ruhadarabot. A gőzölős vasalót tartsuk a ruhadarab fölé – kb. 4-5 centire – és óvatosan gőzöljük, míg a gyűrődések ki nem simulnak.

5,A beakadt zipzárat sütőolaj segítségével szabadíthatjuk ki. Egyszerűen cseppentsük a beszorult fogak közé, és máris el tudjuk húzni.

6,A befőttesgumit nem csupán különféle csomagolások lezárásához, hanem akár nyitáshoz is használhatjuk. Ha nem tudunk elcsavarni egy kupakot, például mert csúszik a kezünk, vagy egyszerűen nem találunk rajta fogást, tekerjünk a kupakra szorosan befőttesgumit, az ugyanis biztosítja a megfelelő tapadást.

7,A hibajavító festéket nem csupán papíron alkalmazhatjuk, hanem olyankor is, ha egy fehér színű háztartási gépről, bútorról vagy fürdőszobai berendezésről lepattogzott, lekarcolódott a festék. Óvatosan kenjük át hibajavítóval a sérült felületet, majd amikor megszáradt, vigyünk fel a felületre egy vékony réteg átlátszó körömlakkot is.

8,Ha váratlan látogató érkezik, kezdjük a rendrakást az előszobában. A szembeötlő holmikat pakoljuk el, pl. dobjuk ki a hervadt virágot. Igazítsuk helyükre a párnákat, székeket, szőnyegeket, mert ez a rend benyomását kelti. Használjunk légfrissítőt, és tompítsuk a világítást.

9,Szórjunk a fapadlóra nedves teafüvet. Ez segít összegyűjteni a port a söprögetéskor. Ha a kályha, vagy a kandalló hamuzásakor is ezt a módszert követjük, akkor nem kerül por a levegőbe, aminek különösen a porallergiások fognak örülni.

10,Nem kell levenni a függönyt ablaktisztításkor, ha felakasztjuk az alját egy vállfára.

11,Ha a kézi mosásnál túl sok a szappanhab, szórjuk be hintőporral. Ezzel megtakaríthatjuk a víz kiöntését, és több tiszta vizünk lesz.

12,Mielőtt piszkos munkába fogunk – tésztagyúrás, festés – helyezzünk el műanyag zacskót a telefon mellé. A csöngő telefont a kezünkre húzott zacskóval fogjuk meg.

13,Szórjuk a vegyes csavart kiterített újságra. Ha megvan, amit kerestünk, az összehajtott újságból gyorsan visszatölthetjük a maradékot a dobozba.

14,A bűzelzáró visszaszerelése előtt kenjük be a rögzítőgyűrű menetét vazelinnal. Így könnyebb lesz lecsavarni legközelebb.

15,Mielőtt felnyitnánk, rázzuk fel alaposan, majd az alján nyissuk fel: az összes leves szépen kifolyik anélkül, hogy a doboz ragadna.

16,Ha kevés olvasztott vajra, forró vízre vagy meleg tejre van szükség, fém merőkanálban, közvetlen tűz fölött melegítsük fel ezeket. Vigyázzunk a kezünkre.

17,Ragasszunk fel egy apró gombot az öntapadó szalag végére. Így könnyen megtaláljuk a ragasztó végét s csak a gombot kell leválasztani róla.

18,Ha hirtelen kell borogatás, a mirelit borsó kiválóan helyettesíti a jégkockákat. Bugyoláljuk be vékony törölközőbe, és tegyük a zúzódásra. Ha a duzzanat lelohadt, levehetjük.

19,A zöldfűszereket, petrezselymet, zellert, stb. ledarálva, vagy apróra vágva bevizezett jégkockatartóba teszem, így fagyasztom le. Egy kocka elég egy levesbe, könnyen kezelhető, helytakarékos. 

20,A legjobb vízkőoldó a citromsav (ráadásul olcsó is). Használt fogkefe és citromsav segítségével pillanatok alatt eltávolítható a vízkő a vízcsapról és a mosogatóról is.


21,A gyümölcsleves sokkal finomabb lesz, ha tejfölben elkevert pudingporral habarjuk be. Kicsit savanykás, de mégis krémes, mintha tejszínt is használtunk volna.

22,Nem lesz csomós a rántás, ha a lisztet a hideg zsiradékba kevered el, és csak utána teszed fel a tűzre.


23,Ha a megtöltött paprika minden oldalát kevés olívaolajon megpirítjuk, és csak azután tesszük a paradicsomos mártásba, egyedi, nagyon finom ízt kap.


24,Hal filézésekor ha a hal farkát sóba mártott ujjakkal fogjuk meg, nem csúszik el a hal.


25,A nyersen lereszelt burgonya nem barnul meg, ha egy kanál aludttejet keverünk bele.


26,A szikkadt kenyeret apró kockára vágom, megszárítom, és légmentesen zárható dobozban tárolom, levesbetétnek használható.


27,Száraz kenyeret sosem dobok el, ledarálom prézlinek.


28,A megszáradt élesztőt nem kell kidobni, mert kevés vízzel leöntve újból használható lesz.


29,Ha kevés a fokhagyma, megdarálom /összetöröm/, és étolajba teszem, így megszaporíthatom, mert az olaj átveszi az aromát.


30,Ha a hagyma gyorsan romlik, apróra vágva lefagyasztom. Jól zárható, vastag falú műanyag dobozba teszem, mert erős illata van!


31,Zöldfűszereket, petrezselymet vagy zellerlevelet vagdalva teszem zárható dobozba, így fagyasztom le, amikor használom, villával tudom belekaparni az ételbe.


32,A maradék tojásból csipetkét gyúrok, ezt kicsi tálcán szétterítve megfagyasztom, így mindig van csipetkém, amikor gyorsan kell.

 

33,A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főzőléhez.


34,A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.


35,Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!


36,A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.


37,A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.


38,Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban.
 

 

39,A canellonikat könnyen megtöltheted, ha nyomózsákból vagy levágott sarkú nejlonzacskóból nyomod a tésztába a tölteléket.


40,Ha nem szeretsz szenvedni a gomba panírozásával, ne tányérban, hanem fedeles dobozban panírozz. A megpucolt gombákat belerakod először a lisztes dobozba, összerázod kicsit (nem törik szét a gomba), majd át a tojásos dobozba, összerázod kicsit, és jöhet a zsemlemorzsa. Így ezzel a módszerrel egyszerre több gombát tudsz panírozni, és egyenletes is lesz mindenhol.

41,Sült hal készítésénél kukoricalisztet kevés fokhagyma granulátummal ízesítve használok, ebben forgatom meg a halat. Így vesz el a halszagból és ízletesebb lesz a hal.


42,A rántott húsokat réteslisztben kezded panírozni, egyenletesebb lesz a felülete, és nem hólyagosodik fel sütéskor.


43,A rántás nem lesz csomós, ha felengedés előtt sót teszel bele.


44,Az őrölt pirospaprika úgy őrzi meg színét és illatát, ha néhány egész babérlevelet teszünk a tartójába /üveg, porcelán.

 

45,Nem fut ki az olaj a hús sütésekor, ha egy parafadugót teszünk az olajba.


46,Nem penészedik meg a gyümölcs, ha a gyümölcstálba fokhagymát teszünk.


47,A pirospaprikát kicsi csavaros üvegekbe teszem, a fedő alá fóliát teszek, hogy biztosan légmentesen záródjon. Felhasználáskor így kicsi mennyiség van elől (sötét zárt polcon), s a 3-4 éves paprika még mindig friss, zamatos és piros színű.


48,Ha nokedlit készítek levesbetétnek, teszek a tésztájába apróra vágott petrezselyemzöldet. Finom ízt ad, és mutatós is.


49,A petrezselyemzöldet nagy mennyiségben húsdarálón daráljuk le, a pépet jégkockatartóban vagy bonbonos dobozban fagyasszuk le, így szükség szerint, kiolvasztás nélkül használhatjuk.


50,A darált mákot - akár cukorral együtt - a fagyasztóban szoktam tárolni. Hónapokig eláll, egyből lehet használni, nem kell kiolvasztani, nem áll össze.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Apró és nagyon hasznos tanácsokat olvastam, van olyan amit tudtam de sok újdonság is amit megpróbálok megjegyezni és hasznosítani. Köszönet e rengeteg jó tanácsért.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon hasznos otletek,koszonjuk!Egy szep napot,szeretettel Irenke

Válasz

Ez történt a közösségben:

Harmath Jozsef 3 hete új blogbejegyzést írt: Tűnődés---

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu