Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tavasszal adott a kérdés: mit ültessünk a kertbe? Valami szépet vagy valami ehetőt? Ha a terület nagysága adott és általában túl kicsi a terveinkhez képest, a problémát orvosolhatjuk egy elegáns megoldással: ültessünk ehető virágokat. Elsőre sokan meghökkentek a gondolattól, pedig igen elterjedt a világban. Gondolj csak az olasz konyhára, ahol például a tökvirágot előszeretettel használják, vagy az indiaira, ahol egyenesen rózsaszirmok kerülnek az ételbe.
Van azonban néhány dolog, amire érdemes odafigyelni. Először is, hogy a virágárusnál vagy kertészetekben vásárolt virágokat nem fogyasztásra szánták. Ugyanez vonatkozik az útszélen vagy parkokban található virágokra. Tehát, ha virágevésen gondolkozol, inkább saját termesztésű vagy direkt étkezésre szánt példányokkal kísérletezz. Csak a szirmokat használd, a termőt és a porzót távolítsd el. Ha esetleg allergiás vagy (bármire is), akkor óvatosan és fokozatosan vezesd be az étrendedbe a virágevést.
És akkor most jöjjön egy kis ízelítő az ehető virágokból: A tulipán, íze leginkább az uborkáéhoz hasonlít. A sásliliom íze a friss salátára emlékeztet majd, enyhe gesztenyés beütéssel. A szegfűszeg aromájára hasonlít a szegfű. Ehető továbbá a hagymafélék - a póré-, a metélő-, a fokhagyma, a snidling - virága. Az édes borsra emlékeztet a sarkantyúvirág. Fogyasztahtó mindezeken túl a széles ízskálán mozgó rózsa, a zöldalmástól a szamócásig (az alsó fehér részt el kell távolítani a szirmokról).
A fűszernövények közül a levendula, a koriander, a rozmaring, a zsálya, a borsikafű, a kakkukfű és a bazsalikom virága is ehető, emellett a pikánsan kesernyés krizantém és a tátika is. Az édeskések közül való a kankalin, angyalgyökér és az almavirág. Te ettél már virágot? Mi igen, a képen látható darabokat a budapestiDiVino borbárban fogyasztottuk el. Ha az ízeket nem is sikerült minden esetben definiálni, az ehető virágok arra jók, hogy feldobd színekkel a tányérodon lévő ételt.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!