Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Barát-marasztaló: Epres finomságok

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Epres finomságok
Marmalade.hu | 2013. május 28. 12:15

Gyors és egyszerű receptek a szezon nagy slágerével: eperrel! Nem lehet mellette szemrebbenés és vásárlás nélkül elmenni. Ilyenkor már csak az lehet a kérdés, hogy milyen formában tálaljuk. Ehhez mutatunk most négy csodás recept ötletet.


Csokoládéba mártott eper

Egyszerű és hihetetlenül látványos tálalása az epernek. Bármikor bevethetjük ezeket a falatnyi finomságokat, legalább egy-két szemnek senki nem fog tudni ellenállni.

Hozzávalók:

  • 30 eper
  • 150 g fehér csokoládé
  • 150 g étcsokoládé
  • 30 g apróra vágott mogyoró
  • 30 g apróra vágott pisztácia
  • 20 g kókuszreszelék
  • 2 kis zacskó

Mossuk meg az epret és töröljük szárazra. A fehér és az étcsokit külön tálban vizfürdő fölött olvasszuk meg. 15-15 epret a csumájával együtt félig mártsunk a kétféle olvadt csokiba, majd a pisztáciába, mogyoróba vagy kókuszba. Ha van kedvünk és időnk néhány epret kidekorálhatunk a másik csokival. Ehhez tegyünk 1-2 evőkanálnyit zacskóba, vágjuk ki kicsit az egyik sarkát, és amikor a csoki már nagyjából megszilárdult, díszítsük a fehér csokis epret étcsokoládés pöttyökkel, az étcsokis epret fehér csokoládés pöttyökkel. Tegyük körülbelül 15 percre hűtőbe, hogy megszilárduljon a csoki.

 

Epres palacsinta

Hozzávalók: (kb.10 darabhoz)

  • 225 g liszt
  • 4 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 6-7 szem nagy eper
  • 20 g vaj
  • 200 g görög joghurt

A lisztet, sütőport és sót tegyük egy tálba. A tojásokat keverjük ki egy kis tejjel. Lassan öntsük hozzá a lisztes keveréket, közben a tejet is, és keverjünk belőle sima tésztát. Olvasszuk fel a vajat, és keverjük a tésztához. Tegyük hűtőbe legalább 15 percre. Addig mossuk meg az epret és vágjuk vékony szeletekre. Olvasszuk fel a 20 g vajat, készítsük a palacsintasütő mellé. Szilikon ecsettel kenjük ki a palacsintasütőt és kanalazzunk rá a tésztából. Rakjuk körbe eper szeletekkel, majd ha megsült az egyik oldala, fordítsuk meg, és így is süssük még körülbelül 1 percig. Addig ismételjük a vajas kenést, tészta és eper szelet rakást, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A kisült, meleg palacsintákat a joghurttal tálaljuk.

 

Epres kosárkák

Hozzávalók: (10 darabhoz)

  • 25 g vaj
  • 1 ¼ dl tej
  • 1 csomag (250 g) rétes tészta
  • 250 g eper
  • 50 g étcsokoládé
  • 1 ½ dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • 400 g túró
  • 40 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor

Olvasszuk fel a vajat, öntsük hozzá a tejet és melegítsük fel. A muffin tepsi 10 mélyedését kenjük ki a vajas-tejes keverékkel. Kissé nedves konyharuhára terítsük ki a rétes tésztánkat, és egy másik nedves konyharuhával fedjük le, így nem szárad ki. 1 tészta lapot vágjunk négyfelé (kb. 9 x 9 cm). Tegyük az egyik lapot a muffin mélyedésébe, kenjünk rá a vajas-tejes keverékből, majd jöhet rá a másik negyed tészta, ismét kenés és így tovább mind a négy negyed tészta darabbal. Tegyünk így a többi tészta lappal is. Süssük 175 fokos előmelegített sütőben 12-15 percig, amíg a tészta világos barna lesz. Vegyük ki a sütőből és hagyjuk kissé kihűlni.

Közben mossuk meg az epret, amiből 5 szemet tegyünk félre a díszítéshez, a többit apróra kockázzunk fel. A félretett 5 epret vágjuk félbe, és mártsuk félig a vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba. Rácsra téve hagyjuk megszilárdulni. A tejszínt a habfixálóval verjünk kemény habra. A túrót, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük alaposan össze, majd a óvatosan forgassuk hozzá a tejszínt és az eper kockákat. Töltsük meg a kosárkákat az epres krémmel, és díszítsük a csokoládéba mártott eprekkel.

 

Epres desszert

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 400 g eper
  • 200 g krémsajt
  • 300 g tejföl
  • 40 g cukor
  • 1 csomag Bourbon vaníliás cukor
  • 2-4 evőkanál barna cukor

Mossuk meg az epret és vágjuk félbe. A krémsajtot, tejfölt, cukrot és a vaníliás cukrot keverjük össze. 4 tálkába osszuk el az epreket, kanalazzuk rá a krémet és szórjuk meg barna cukorral. Alacsony hőfokon tegyük a sütőbe csak addig, amíg a cukor karamellizálódik, vagy helyette a cukrot külön karamellizáljuk meg, és úgy tegyük a desszertünk tetjére.

Forrás: lecker.de

 



Epres tiramisu háromféleképp
Édes csábítás – Csokoládés gofri eperrel és mokka szósszal
4 desszert rebarbarából

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon-nagyon finomak lehetnek eper finomságok!

Válasz

Háner Lászlóné üzente 10 éve

jó receptek!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Az eper gyógyhatásai

Május, június ízletes ajándéka az eper. A Fragaria vesca vagyis a földieper, a bogyós gyümölcsök családjába tartozik, vad rokona az erdei szamóca. Hogy mi mindenre jó?? ...

Vitamindús, gyógyító hatású
Mivel tele van vitaminokkal, gyógyító hatása sem elhanyagolandó. Nagyanyáink étvágygerjesztő és hűsítő gyógyszernek is használták. Kiváló vértisztító, baktériumölő, E- é C-vitamin tartalmának köszönhetően serkenti a méregtelenítő folyamatokat , tisztítja a vért és megmozgatja a vérkeringést, Nyugtatja a gyomrot, eléggé lédús ezért a szomjúságot is enyhíti. Ugyanakkor nagyon hasznos vértisztító, mivel elősegíti a felesleges zsír és salakanyag távozását a szervezetből. A fogyókúrázók is előszeretettel falatozzák (cukor nélkül), mivel nagyon alacsony a kalóriatartalma.

Eper a daganatok ellen
Kevesen tudják róla, hogy csökkenti a daganatos betegségek és a szívbetegségek kialakulásának esélyét, gyógyszer a magas vérnyomásra és a székrekedésre, segíti a vesék működését, de fiatalító hatása sem elhanyagolandó.

A kozmetikusok előszeretettel használják, bőrápoló hatása miatt. Napozás előtt a bőrbe masszírozva megvéd a Nap káros hatásaitól, hűsít és eltávolítja az elhalt hámsejteket is. Ezen kívül bizonyított, hogy tisztítja, fényesíti és fehéríti a fogakat.

Táplálkozáskutatók szerint, mivel az eper magja olyan anyagokat (főleg cinket) tartalmaz amelyek fokozzák a vérbőséget, ezért serkentő hatással van a nemi vágyra és fokozza a szexuális étvágyat!

www.impulzus.ro

EPER-KOKTÉLOK

Eper daiquiri
* Hozzávalók:
50 dkg eper
2 e.kanál cukor
18 tört jég
8 e.kanál eperszörp
1,5 dl frissen préselt citromlé
3 dl fehér rum
* Elkészítés:
Az epret megpucoljuk, megmossuk. 6 darabot félreteszünk, a többit pürítjük. 6 hosszúkás pohár szélét megnedvesítjük, majd a cukorba nyomjuk. Minden pohárba teszünk 2-2 e.kanál jeget. Az eperpürét, az eperszörpöt, a citromlevet, a rumot és a maradék jeget shékerben összerázzuk, majd a poharakba osztjuk. A félretett eperrel dekoráljuk.
***
Erdbeer Bowle
50 dkg eper
0,5 dl eperszirup
5 dl narancslé
20 dl limonádé
A megmosott epreket megfelezzük és egy bólés tálba tesszük, hozzáadjuk a szirupot és a narancslét, majd egy órára hidegre tesszük. Végül felöntjük a limonádéval és megkeverjük.
***
Queen of Strawberries
6 cl ananászlé
6 cl tejszín
3 cl Cream of Coconut
6 cl zúzott eper
3 szem eper
A hozzávalókat shakerben erősen összerázzuk, s koktélos pohárba szűrjük. A pohár szélére tűzött eperszemekkel díszítjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

itt a szezonja remek ötletek hajrá és még gyógyít is ám !az eper hozom a cikket ide,

Válasz

Ez történt a közösségben:

Harmath Jozsef 3 hete új blogbejegyzést írt: Tűnődés---

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu