Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: TÁPLÁLKOZÁS-----EGÉSZSÉG-----HOSSZÚ ÉLET! (fórum)

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 743 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3604 db
  • Blogbejegyzések - 2713 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 743 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3604 db
  • Blogbejegyzések - 2713 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 743 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3604 db
  • Blogbejegyzések - 2713 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 743 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3604 db
  • Blogbejegyzések - 2713 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

TÁPLÁLKOZÁS-----EGÉSZSÉG-----HOSSZÚ ÉLET!

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 6 éve

Idáig is sokat hallottam a helyes táplálkozás (diéta),fontos egészség megőrző szerepéről,de igazából,az alábbi történet döbbentett rá,hogy milyen sok múlik azon,többek között,hogy mivel táplálkozunk.

Hozzászólások eddig: 110

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

szilasi ilona üzente 1 éve

Foszlós házi bukta – Így lesz omlós és puha! Gyorsan fogyott :-)!

Hozzávalók:

50 dkg grízes liszt
8 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 dkg élesztő
2-3 dl tej
2 tojássárgája
Elkészítése:

A fenti anyagból könnyű kalácstésztát készítünk, ha megkelt kinyújtjuk, kockára vágjuk, dióval, mákkal, vagy lekvárral tölthetjük. Sütőpléhre téve, meleg margarinnal megkenjük, hogy könnyen szétszedhető legyen, továbbkelesztjük és sütjük. Sütése: előmelegített sütőben 20-25 perc, takarékláng.


http://ketkes.com/foszlos-hazi-bukta-igy-lesz-omlos-es-puha-gyorsan-fogyott/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

RECEPTEK


Édességek:

Mézalmácskás gyümölcstorta
Mézalmácskás gyömölcs kevert
Mézalmácskás gyümölcs palacsinta
Habos-túros mézalmácskás gyümölcs sütemény
Mézalmácskás gyümölcs krémes
Túrós mézalmás gyümölcs süti
Mézalmácskás gyümölcs piskótagombóc csokoládé öntettel

Saláták
Joghurtos mézalma gyümölcs saláta
Krémsajtos mézalmácska gyümölcssaláta
Mézalmácskás csirkesaláta
Mézalmácska® gyümölcs saláta levéllel
Csirkesaláta mézalmácska gyümölccsel
Joghurtos mézalmás csirkesaláta

Befőzés
Mézalmácskásgyümölcs szörp
Fahéjas mézalmácska gyümölcs lekvár
Mézes gyömbéres mézalmácska gyümölcs lekvár
Mézalmácska® likör

Forrás: http://www.ehetosoveny.hu/termes.htm?gclid=CjwKEAjwtNbABRCsqO7J0_uJxWYSJAAiVo5Lp_J2bfXWFvOWbWBT0RMDFuR3Ud0y9dis1IZV06bXtxoCn4zw_wcB

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

szilasi ilona üzente 1 éve

Csodálatos gesztenyés torta (sütés nélkül) – Ez valami pazar!!

Hozzávalók

2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszín
Krém

2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
Elkészítés

A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.

Pethes Judit receptje!

http://ketkes.com/csodalatos-gesztenyes-torta-sutes-nelkul-ez-valami-pazar/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Top 13+1 isteni csokis süti gluténmentesen

Nektek is bejönnek a csokis desszertek? Most a gluténérzékenyekre figyelemmel válogattam ki recepteket, de ez a gyűjtemény nem csak nekik szól! A kalóriákat felejtsük el!

http://www.nosalty.hu/ajanlo/top-131-isteni-csokis-suti-glutenmentesen

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

ÍGY KÉSZÍTS OLCSÓ ÉS EGÉSZSÉGES SAJTOT HÁZILAG, RÖVID IDŐ ALATT! MENNYEI ÍZE VAN!

HOZZÁVALÓK:

1 liter tej
500 gramm tehéntúró
60 gramm vaj
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
ELKÉSZÍTÉS:

A tehéntúrót alaposan daraboljuk össze tiszta kézzel, vagy villával. Tegyük egy tiszta edénybe, és töltsük hozzá a tejet. Lassú tűzön kevergessük, amikor el kezd forrni gyorsan vegyük le. Szűrjük le egy tiszta géz rongyon egy másik edénybe. Adjuk hozzá a vajat, a sót, és a szódabikarbónát. Tegyük vissza a tálat a tűzre, és egy habverővel óvatosan kevergessük, kb. tíz percen keresztül. A massza krémes kell legyen, a nagyobb darab sajtokat is próbáljuk teljesen szétdolgozni benne. Hagyjuk nagyon alacsony lángon addig, amíg a sajt elolvad, és elválik az edénytől. Amikor homogén massza lesz belőle öntsünk egy nagyobb, és egy kisebb, vagy akár három kisebb formába. De akár egy téglalap alakú tálcába is önthetjük, és mikor kész van, akkor daraboljuk csak fel. Tegyünk rá egy műanyag borítást, majd tegyük a hűtőbe, vagy, ha kint elég hideg van, akkor a teraszra. Hagyjuk 1-2 napig így, míg a megkeményedik, a megfelelő állagú lesz. Ezután szeletelhetjük, de reszelhetjük is. Ha sósabban szeretjük, akkor egy kevés juh tejet is adhatunk hozzá. De akár tehetünk hozzá fűszernövényeket is. Az egyik legízletesebb, amit biztosan nem lehet elrontani, és sokan szeretik, az a köménymagos sajt. Kezdhetjük ezzel a kísérletezést.

napjaink

http://szupertanacsok.blog.hu/2016/09/26/igy_keszits_olcso_es_egeszseges_sajtot_hazilag_rovid_ido_alatt_mennyei_ize_van

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Erdélyi raffaello recept

Hozzávalók:
Kókuszos tészta:
5 db tojásfehérje
15 dkg kristály cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta:
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
Krém:
4 dl tej
1 db vanília (kikapart magja)
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
10 db tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg mascarpone
5 ek csokoládéforgács (tetejére)

Elkészítése:

A kókuszos tészta elkészítése:

A tojásfehérjéket robotgéppel kemény habbá verjük. Félidőben hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, amíg a cukorszemcsék el nem olvadnak.

A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket, majd óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. 23×32 cm-es, sütőpapíros tepsibe simítjuk, majd 180 fokon kb. 15 percig sütjük.

Kakaós-diós tészta elkészítése:

Amíg a kókuszos tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát. A diót és a sütőport belekeverjük a lisztbe, majd beleszitáljuk a kakaót is. A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a lisztes-diós keveréket. Ugyanúgy sütjük, mint a kókuszos tésztát.

A krém elkészítése:

A vaníliarúd magját kikaparjuk, majd belekeverjük a tejbe a cukorral együtt és egy órát állni hagyjuk.

A pudingport habverővel beledolgozzuk a tejbe, majd feltesszük forrni és állandó keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat is (fontos az állandó keverés, nehogy a tojás összekapjon). Alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzről és addig keverjük amíg bírjuk, majd lehűtjük.

Ha a puding már félig kihűlt, akkor hozzádolgozzuk a puha vajat és a mascarpone-t.

A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre jön a barna tészta, majd megkenjük a maradék krémmel.

A tetejét csokiforgáccsal szórjuk meg. Hűtőbe tesszük egy pár órára és utána szeleteljük.

http://receptneked.hu/edes-sutemenyek/erdelyi-raffaello-3/

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Spenótos-sonkás nokedli.

Hozzávalók

30 dkg fagyasztott spenótpüré
40 dkg nokedli
1 ízlés szerint só
1 ízlés szerint bors
1 ízlés szerint tejföl
1 ízlés szerint fokhagyma
1 ízlés szerint reszelt sajt
20 dkg pulykamellsonka
Főzzük meg a nokedlit, majd adjuk hozzá a felengedett spenótpürét és fűszerezzük ízlés szerint sóval, kevés fehér borssal. A fokhagymát fokhagymanyomó segítségével törjük össze, keverjük bele a tejfölbe és öntsük a spenótos nokedli tetejére, majd koronázzuk meg a reszelt sajttal és a kockára vágott pulykamellsonkával.

Forrás: https://tesco.hu/foznijo/receptek/recept/spenotos-sonkas-nokedli/16830

126069_5bc4a06a2906_s

40885.jpg

Válasz

szilasi ilona üzente 1 éve

Csodásan finom és puha puszedli. Mentsd el a receptet, bármikor jól jöhet!
Jól záródó dobozban sokáig eláll – már ha nem lopdossa ki belőle a család…

Hozzávalók:

6 púpos evőkanál cukor

2 dl hidegvíz

25 dkg porcukor

3 tojássárgája

10 dkg margarin

90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)

1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál fahéj

citromhéj

1 csomag vaníliacukor

1 dl tej

1 csomag szalalkáli

0,5 dl olaj

a mázhoz:

3 tojásfehérje

kb. 30-35 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

Elkészítés:

Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.

http://blikkruzs.blikk.hu/konyha/csodasan-finom-es-puha-puszedli-mentsd-el-a-receptet-barmikor-jol-johet/48pnphf

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu