Mutasd meg az alkotásaid had lássuk: Izletes fogyókúra (fórum)

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 753 fő
  • Képek - 4562 db
  • Videók - 3835 db
  • Blogbejegyzések - 2715 db
  • Fórumtémák - 92 db
  • Linkek - 132 db

Üdvözlettel,

Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Izletes fogyókúra

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve

ZLETES FOGYÓKÚRA?
Erre nyár elején a legideálisabb a finom, érett eper és a friss joghurt.

Naponta 50 dkg eper és 2 pohár joghurt; egészséges és karcsúsít is.
Az eper az egyik legjobb C-vitamin-raktár (65 mg/10 dkg).
Ez azt jelenti, hogy fél kiló eperben annyi C-vitamin van, amennyit a táplálkozástudósok optimális napi
mennyiségként javasolnak.
Az elegendő mennyiségű C-vitamin a kötőszövetet (az artériákat és a bőrt) tovább tartja fiatalon, ellenállóbbá tesz a stresszel és a betegségekkel szemben.

A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést.
Ezenkívül az eper sok vérképző vasat, vízhajtó káliumot és szalicilsavat tartalmaz.
Ez hígan tartja a vért, gyulladáscsökkentő hatású és gátolja a húgysavlerakódást.
A joghurt B-vitamint és kalciumot szállít.
Mindkettő jó hatással van az idegekre és segíti a nyugodt alvást.
A joghurtban lévő tejsavbaktériumok méregtelenítenek, és gondoskodnak az egészséges bélflóráról.

Az eper és a joghurt kiválóan alkalmas egynapos diétára is.
Egyen meg 1 kg epret 5-6 adagra osztva, közte 2 pohár joghurtot.
Igyon meg legalább 2 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteát, de fekete teából és kávéból 3 csészénél ne többet!
Ha másnap mérlegre áll, láthatja, hogy egy nap alatt egy kilóval lett kevesebb.
Ezt a témát Kerekes Csabáné Katika inditotta

Hozzászólások eddig: 13

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

keres csabáné katika üzente 13 éve

Kedves Szonja
Szeretettel kínálom fel nektek ,örülök hogy örömet szerezhettem neked és nektek......
Baráti öleléssel ...Katika

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Katika!
Köszönet a remek receptekért!
Mindegyiket kinyomtattam és ki is fogom próbálni őket, nagyon jónak tűnik mindegyik! Néhányat már ismertem, de sok újat adtál! Még egyszer köszi érte!

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

ZÖLDSÉGES CSIRKE RÓMAI TÁLBAN RECEPT



Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre

3 db csirkecomb
2 db csirke mell
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt bors
kakukkfű
1 csokor petrezselyem
magyaros fűszerkeverék

Leírás
A római tálat 10-15 percig hideg vízben áztatjuk.
Ezalatt elkészítjük a hozzávalókat.
A csirkecombokat, melleket kettévágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A kelbimbót gondosan megmossuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az előkészített nyersanyagokat összekeverjük a beáztatott római tálban, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, megkeverjük és forró sütőben 1 óra alatt befedve megsütjük.
Könnyű, finom, kalóriaszegény étel.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

TAVASZI LEVES RECEPT



Hozzávalók
1 zöldségleveskocka
20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
1 szál angol zeller
25 dkg brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
5 dkg spenót
őrölt szerecsendió
5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
őrölt bors


Leírás
Másfél liter vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük.
A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk, és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük, és kis rózsákra szedjük.
Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük.
Beletesszük a leöblített, és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval, és még 3 percig kis lángon főzzük.
A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest, és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

SERPENYŐS ZÖLDSÉGEK RECEPT



Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
80 dkg vegyes zöldség (pl. sárgarépa, gomba, újhagyma, paprika, cukorborsó, szárzeller, brokkoli, cukkini, zöldbab – ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg egész hámozott mandula
1 evőkanál gyömbérpor
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál étkezési keményítő

Leírás
Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát.
Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk.
A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük.
A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk.
Gyakran megkeverjük.
Közepes lángra kapcsolunk.
Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve még további 2 percig pirítjuk.
Sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségeket párolt rizzsel, vagy húshoz köretként fogyasztjuk.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT



Hozzávalók
60 dkg csirkemell
60 dkg gomba
12 dkg Óvári sajt
1 ek. olaj
só, bors, petrezselyemzöldje,
pici vöröshagyma
1 tojás
kevés mustár


Leírás
A csirkemellet kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát pici
olajon megsütjük.
A gombát a vöröshagymával olajon
megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
A
nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, mustárral,
sóval.
Az elősütött húst kikent tűzálló tálba tesszük,
rátesszük a gombát, erre öntjük a sajtos masszát, majd
sütőben rózsaszínűre sütjük.

Megjegyzés

Mert aki fogyókúrázik, az is ehet finomságokat!
Fogyókúrához elengedhetetlen!!!!

Enerhiatart.: 335 kcal---FOGYÓKÚRÁHOZ!!!!

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

PADLIZSÁNSALÁTA RECEPT



Hozzávalók
Fél kg padlizsán
2 dl olaj
1 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve


Leírás
A padlizsánt sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk és a háját lehúzzuk.
Fa eszközzel belsejét szétnyomkodjuk, porcelán tálba tesszük és hozzáadjuk cseppenként az olajat, sózzuk és hozzáadjuk a citrom levét.
Hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük.
Addig keverjük, míg az olajat magába szívja és krémszerű lesz.
Lehűtjük.
Paradicsomszeletekkel, petrezselyemmel díszítjük.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

OLASZ SALÁTA RECEPT



Hozzávalók
1 csomag mozzarella golyó
10 db koktél paradicsom
fodros szélű saláta
újhagyma
olivaolaj
bazsalikomlevél

Leírás
A salátát megmosom, jól lecsepegtetem, szeletelem és a tányérba halmozom.
A mozzarella golyókat elfelezem, a megmosott paradicsomokat szintén.
Az újhagymát felkarikázom, megszórom vele a salátát, és elrendezem a fél sajtokat és a fél paradicsomokat a salátán.
Bazsalikom leveleket tépkedek rá és oliva olajjal finoman meglocsolom.

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT



Hozzávalók
1 üveg őszibarack, vagy kimagozott meggybefőtt
1 doboz anananász konzerv
2 db narancs
4-5 db mandarin
késhegynyi őrölt fahéj
4-5 db kivi

Leírás
Az alkotórészeket megtisztítjuk és közel azonos méretű, kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Mindet egy nagy üvegtálba tesszük, a tetejét meghintjük őrölt fahéjjal és laza mozdulatokkal összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a gyümölcsöt.
Hűtőszekrényben néhány óráig hagyjuk az ízeket összeérni. Hidegen tálaljuk.

Megjegyzés

Bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk, lehetőleg ne drága primőröket, hanem szabadföldön termett friss gyümölcsöt, pl. sárgadinnyét, epret, őszibarackot, málnát, stb.
Télen az alapot a befőtt adja.
Fontos, hogy a bogyós gyümölcsűeket alaposan mossuk meg és csöpögtessük le.
Ha almát kockázunk a salátába, érdemes kevés citromlével meglocsolni, hogy az oxidációt (az alma megbarnulását) megakadályozzuk.
Ilyenkor egy csomag vaníliás cukrot is keverhetünk a salátába.
Engedjük szabadon a fantáziánkat!

Válasz

keres csabáné katika üzente 14 éve

GÖRÖG SALÁTA RECEPT



Hozzávalók
Paradicsom
Lila hagyma
Kígyóuborka
Olajbogyó
Olivaolaj
Citromlé
Fetasajt

Leírás
Paradicsomot, uborkát, hagymát kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, olivaolajat öntünk rá, nagyon kevés citromlével ízesítjük, belekeverjük az olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot.

Válasz

Ugrás a(z) oldalra

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu