Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Barátság -fogadó -alkotások -érdekességek. -tájak-utazások .gasztronómia - népzene . vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
ZLETES FOGYÓKÚRA?
Erre nyár elején a legideálisabb a finom, érett eper és a friss joghurt.
Naponta 50 dkg eper és 2 pohár joghurt; egészséges és karcsúsít is.
Az eper az egyik legjobb C-vitamin-raktár (65 mg/10 dkg).
Ez azt jelenti, hogy fél kiló eperben annyi C-vitamin van, amennyit a táplálkozástudósok optimális napi
mennyiségként javasolnak.
Az elegendő mennyiségű C-vitamin a kötőszövetet (az artériákat és a bőrt) tovább tartja fiatalon, ellenállóbbá tesz a stresszel és a betegségekkel szemben.
A C-vitamin a gyümölcssavakkal és a jóddal együtt növeli a zsírégetést.
Ezenkívül az eper sok vérképző vasat, vízhajtó káliumot és szalicilsavat tartalmaz.
Ez hígan tartja a vért, gyulladáscsökkentő hatású és gátolja a húgysavlerakódást.
A joghurt B-vitamint és kalciumot szállít.
Mindkettő jó hatással van az idegekre és segíti a nyugodt alvást.
A joghurtban lévő tejsavbaktériumok méregtelenítenek, és gondoskodnak az egészséges bélflóráról.
Az eper és a joghurt kiválóan alkalmas egynapos diétára is.
Egyen meg 1 kg epret 5-6 adagra osztva, közte 2 pohár joghurtot.
Igyon meg legalább 2 liter nátriumszegény, szénsavmentes ásványvizet vagy gyógynövényteát, de fekete teából és kávéból 3 csészénél ne többet!
Ha másnap mérlegre áll, láthatja, hogy egy nap alatt egy kilóval lett kevesebb.
Ezt a témát Kerekes Csabáné Katika inditotta
Hozzászólások eddig: 13
keres csabáné katika üzente 14 éve
Kedves Szonja
Szeretettel kínálom fel nektek ,örülök hogy örömet szerezhettem neked és nektek......
Baráti öleléssel ...Katika
[Törölt felhasználó] üzente 14 éve
Kedves Katika!
Köszönet a remek receptekért!
Mindegyiket kinyomtattam és ki is fogom próbálni őket, nagyon jónak tűnik mindegyik! Néhányat már ismertem, de sok újat adtál! Még egyszer köszi érte!
keres csabáné katika üzente 14 éve
ZÖLDSÉGES CSIRKE RÓMAI TÁLBAN RECEPT
Hozzávalók
Hozzávalók 4 személyre
3 db csirkecomb
2 db csirke mell
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg kelbimbó
25 dkg gomba
1 szál sárgarépa
2 gerezd fokhagyma
olaj
őrölt bors
kakukkfű
1 csokor petrezselyem
magyaros fűszerkeverék
Leírás
A római tálat 10-15 percig hideg vízben áztatjuk.
Ezalatt elkészítjük a hozzávalókat.
A csirkecombokat, melleket kettévágjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
A gombát megmossuk, nagyobb darabokra vágjuk, a sárgarépát megtisztítjuk, felkarikázzuk.
A kelbimbót gondosan megmossuk, a petrezselymet apróra vágjuk.
Az előkészített nyersanyagokat összekeverjük a beáztatott római tálban, meglocsoljuk kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, megkeverjük és forró sütőben 1 óra alatt befedve megsütjük.
Könnyű, finom, kalóriaszegény étel.
keres csabáné katika üzente 14 éve
TAVASZI LEVES RECEPT
Hozzávalók
1 zöldségleveskocka
20 dkg (csak a fehér része) póréhagyma
1 szál angol zeller
25 dkg brokkoli
2 evőkanál olívaolaj
1 csokor petrezselyem
5 dkg spenót
őrölt szerecsendió
5 dkg (sajtforgáccsá reszelt) kemény sajt
őrölt bors
só
Leírás
Másfél liter vizet forralunk, és feloldjuk benne a leveskockát, majd félretesszük.
A póréhagymát felkarikázzuk, a zeller ágait levágjuk, jól megmossuk, és karikákra vágjuk, a brokkolit leöblítjük, és kis rózsákra szedjük.
Az így előkészített zöldségeket fazékba tesszük, 2 evőkanál olajban megpároljuk, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, felöntjük a zöldséglevessel, megsózzuk, borsozzuk, lassan felforraljuk, majd még 30 percig gyöngyöztetve főzzük.
Beletesszük a leöblített, és jól lecsöpögtetett spenótleveleket, meghintjük szerecsendióval, és még 3 percig kis lángon főzzük.
A zöldségeket elosztjuk a tányérokon, majd rámerjük a levest, és mindegyikre néhány sajtforgácsot teszünk.
keres csabáné katika üzente 14 éve
SERPENYŐS ZÖLDSÉGEK RECEPT
Hozzávalók
2 gerezd fokhagyma
80 dkg vegyes zöldség (pl. sárgarépa, gomba, újhagyma, paprika, cukorborsó, szárzeller, brokkoli, cukkini, zöldbab – ízlés szerint)
2 evőkanál olaj
10 dkg egész hámozott mandula
1 evőkanál gyömbérpor
3 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál étkezési keményítő
Leírás
Felforrósítunk 1 evőkanál olajat egy nagy serpenyőben, és kevergetve 4 percig pirítjuk benne a fokhagymát és a mandulát.
Kivesszük a fokhagymát, és a mandulát aranybarnára tovább pirítjuk.
A mandulát kanállal kiszedjük, és félretesszük.
A maradék olajat a serpenyőbe öntjük, hozzáadjuk a zöldségeket, a gyömbért, és nagy lángon 5 percig pirítjuk.
Gyakran megkeverjük.
Közepes lángra kapcsolunk.
Összekeverünk 1 dl vizet a szójaszósszal, az étkezési keményítővel, és a zöldségekre öntjük. Kevergetve még további 2 percig pirítjuk.
Sóval, borssal ízesítjük.
A zöldségeket párolt rizzsel, vagy húshoz köretként fogyasztjuk.
keres csabáné katika üzente 14 éve
RAKOTT CSIRKEMELL RECEPT
Hozzávalók
60 dkg csirkemell
60 dkg gomba
12 dkg Óvári sajt
1 ek. olaj
só, bors, petrezselyemzöldje,
pici vöröshagyma
1 tojás
kevés mustár
Leírás
A csirkemellet kiverjük, sózzuk, mindkét oldalát pici
olajon megsütjük.
A gombát a vöröshagymával olajon
megpároljuk, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel.
A
nyers tojást összekeverjük a reszelt sajttal, mustárral,
sóval.
Az elősütött húst kikent tűzálló tálba tesszük,
rátesszük a gombát, erre öntjük a sajtos masszát, majd
sütőben rózsaszínűre sütjük.
Megjegyzés
Mert aki fogyókúrázik, az is ehet finomságokat!
Fogyókúrához elengedhetetlen!!!!
Enerhiatart.: 335 kcal---FOGYÓKÚRÁHOZ!!!!
keres csabáné katika üzente 14 éve
PADLIZSÁNSALÁTA RECEPT
Hozzávalók
Fél kg padlizsán
2 dl olaj
1 kis fej vöröshagyma
fél citrom leve
só
Leírás
A padlizsánt sütőben megsütjük, hideg vízbe mártjuk és a háját lehúzzuk.
Fa eszközzel belsejét szétnyomkodjuk, porcelán tálba tesszük és hozzáadjuk cseppenként az olajat, sózzuk és hozzáadjuk a citrom levét.
Hagymát nagyon apróra vágjuk és hozzákeverjük.
Addig keverjük, míg az olajat magába szívja és krémszerű lesz.
Lehűtjük.
Paradicsomszeletekkel, petrezselyemmel díszítjük.
keres csabáné katika üzente 14 éve
OLASZ SALÁTA RECEPT
Hozzávalók
1 csomag mozzarella golyó
10 db koktél paradicsom
fodros szélű saláta
újhagyma
olivaolaj
bazsalikomlevél
Leírás
A salátát megmosom, jól lecsepegtetem, szeletelem és a tányérba halmozom.
A mozzarella golyókat elfelezem, a megmosott paradicsomokat szintén.
Az újhagymát felkarikázom, megszórom vele a salátát, és elrendezem a fél sajtokat és a fél paradicsomokat a salátán.
Bazsalikom leveleket tépkedek rá és oliva olajjal finoman meglocsolom.
keres csabáné katika üzente 14 éve
GYÜMÖLCSSALÁTA RECEPT
Hozzávalók
1 üveg őszibarack, vagy kimagozott meggybefőtt
1 doboz anananász konzerv
2 db narancs
4-5 db mandarin
késhegynyi őrölt fahéj
4-5 db kivi
Leírás
Az alkotórészeket megtisztítjuk és közel azonos méretű, kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk.
Mindet egy nagy üvegtálba tesszük, a tetejét meghintjük őrölt fahéjjal és laza mozdulatokkal összekeverjük, vigyázva, hogy ne törjük össze a gyümölcsöt.
Hűtőszekrényben néhány óráig hagyjuk az ízeket összeérni. Hidegen tálaljuk.
Megjegyzés
Bármilyen idénygyümölcsöt használhatunk, lehetőleg ne drága primőröket, hanem szabadföldön termett friss gyümölcsöt, pl. sárgadinnyét, epret, őszibarackot, málnát, stb.
Télen az alapot a befőtt adja.
Fontos, hogy a bogyós gyümölcsűeket alaposan mossuk meg és csöpögtessük le.
Ha almát kockázunk a salátába, érdemes kevés citromlével meglocsolni, hogy az oxidációt (az alma megbarnulását) megakadályozzuk.
Ilyenkor egy csomag vaníliás cukrot is keverhetünk a salátába.
Engedjük szabadon a fantáziánkat!
keres csabáné katika üzente 14 éve
GÖRÖG SALÁTA RECEPT
Hozzávalók
Paradicsom
Lila hagyma
Kígyóuborka
Olajbogyó
Olivaolaj
Citromlé
Fetasajt
Leírás
Paradicsomot, uborkát, hagymát kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, olivaolajat öntünk rá, nagyon kevés citromlével ízesítjük, belekeverjük az olajbogyót és a kockákra vágott fetasajtot.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás